مشاوره لایحه نویسی

دریافت مشاوره لایحه نویسی ، به فرایندی گفته می شود که اصحاب دعوی ، بدون اینکه برای پرونده خود وکیل گرفته باشند ، از خدمات مشاوران حقوقی ، برای نگارش لایحه دفاعیه استفاده کنند . مشاوران لایحه نویسی ، باید راهنمایی جامع نوشتن لایحه و اصول آن از جمله مستند و مستدل بودن ، اختصار و مواردی از این قبیل را رعایت کنند . هزینه لایحه نویسی ، بسته به پیچیدگی پرونده و سطح تخصص مشاور ، متفاوت است ؛ اما از هزینه گرفتن وکیل ، به مراتب کمتر خواهد بود .

رسیدگی به دعوی در دادگاه ها ، باید به نحوی باشد که هر یک از طرفین ، امکان دفاع از خود در مقام خواهان یا خوانده دعوی را داشته باشند . به همین دلیل ، در قانون آیین دادرسی مدنی و قانون آیین دادرسی کیفری ، فرایند و تشریفات رسیدگی به دعاوی ، مشخص شده است . البته ، هر یک از طرفین دعوی ، حق دارند که به دادگاه ، وکیل معرفی نموده و از مشاوره های کارشناسان حقوقی ، استفاده کنند .

یکی از مهم ترین ابزارهای دفاعی در فرایند رسیدگی به دعاوی حقوقی و کیفری ، تنظیم و تقدیم لایحه یا لوایح قضایی است که کاربرد نسبتا وسیعی در فرایند دادرسی داشته و در عمده موارد ، سرنوشت دعوی ، با توجه به مطالب ارائه شده از طریق لوایح ، تحت الشعاع قرار می گیرد ؛ فلذا در تنظیم و تدوین لایحه های ارائه شده به دادگاه ، باید نهایت دقت را به عمل آورد . به همین منظور ، توصیه می شود که افراد ، برای لایحه نویسی ، یا به وکلای دادگستری وکالت دهند و یا از مشاوره و راهنمای لایحه نویسی استفاده کنند .

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم که اولا ، دریافت مشورت برای لایحه نویسی چیست و چه ضرورتی دارد و در ادامه ، مهم ترین اصول لایحه نویسی و همچنین ، هزینه های آن را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد .

مشاوره لایحه نویسی چیست

بر اساس قانون ، همه افراد حق دارند که به دادگاه ها دسترسی داشته و بتوانند علیه دیگران ، اقامه دعوی نمایند . خوانده دعوی نیز ، به نوبه خود ، باید بتواند به نحو مناسبی از خود دفاع نماید . به همین دلیل ، در قانون آیین دادرسی مدنی و قانون آیین دادرسی کیفری ، تشریفات رسیدگی به دعاوی در دادگاه ها ، مورد پیش بینی قرار گرفته است و هم در دعاوی حقوقی و هم در دعاوی کیفری ، این تشریفات ، می بایست مورد رعایت قرار گیرند .

علاوه بر دفاعیات شفاهی که طرفین دعوی در دادگاه انجام می دهند ، این امکان نیز برای هر یک از طرفین دعوی پیش بینی شده است که بتوانند با تنظیم و نگارش یک لایحه قضایی ، مطالب مورد نظر خود را به اطلاع دادگاه برسانند . لذا از جمله مهم ترین کاربردهای لایحه قضایی ، آن است که طرفین ، می توانند مطالب ، اظهارات ، ادعاها ، مستندات و مدارکی که در خصوص پرونده خود در اختیار دارند را ، به صورت مکتوب و منظم ، به محضر دادگاه ارائه نمایند .

به عنوان نمونه ، در یک دعوی کیفری ، لایحه دفاعیه متهم ، نقش مهمی در صدور حکم دادگاه دارد و چه بسا به موجب مطالب مستند و مستدلی که وکیل یا خود متهم در لایحه دفاعیه ذکر نموده است ، رای قاضی تغییر کند . پس ، هر چقدر هم دفاعیات شفاهی در دادگاه ، قوی و محکم باشند ، باز هم در بسیاری از موارد ، نیاز است که برای اقناع بیشتر قاضی ، مطالب را بر روی لایحه قضایی نوشته و به دادگاه ، تحویل داد .

اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که مشاوره لایحه نویسی چیست ؟ در پاسخ به این سوال که مشاوره لایحه نویسی به چه معنا است ، باید گفت که لایحه نویسی ، یک تخصص و امر حرفه ای محسوب می شود که با اطلاع از قوانین و مطالب حقوقی ، ارتباط تنگاتنگی دارد ؛ لذا اشخاصی می توانند اقدام به لایحه نویسی نمایند که از اطلاعات حقوقی لازم برای نوشتن لایحه برخوردار بوده و اصول لایحه نویسی را بدانند .

به همین دلیل ، علاوه بر وکلای دادگستری ، می توان برای نوشتن لایحه ، از راهنمای جامع نوشتن لایحه توسط مشاوره های حقوقی نیز استفاده کرد . مشاوره لایحه نویسی ، به این معنا است که خواهان یا خوانده دعوی ، قصد دارد به صورت شخصی ، اقدام به پیگیری پرونده خود نماید ؛ اما به دلیل نا آشنایی با قوانین ، ترجیح می دهد که برای نگارش لایحه قضایی ، از اشخاص متخصص ، مشورت بگیرد که در قسمت های بعد ، راهنمای جامع نوشتن لایحه را بررسی خواهیم کرد .

دریافت مشاوره و راهنمای لایحه نویسی ، به جای گرفتن وکیل ، معمولا در صورتی انجام می شود که فرد ، نمی تواند و یا نمی خواهد هزینه زیادی بابت قرارداد بستن با وکلا ، صرف نماید . لذا یکی از مهم ترین مزایای دریافت مشاوره لایحه نویسی ، هزینه به نسبت پایین و به صرفه بودن آن است که در قسمت های بعد ، هزینه لایحه نویسی را نیز توضیح خواهیم داد .

البته ، دریافت مشاوره و راهنمایی برای نوشتن لایحه ، یا نوشتن لایحه توسط مشاوران ، این عیب را دارد که ممکن است مشاوران لایحه نویسی ، بر خلاف وکیل پایه یک دادگستری ، نتوانند در سایر مراحل پیگیری پرونده ، به افراد کمک کنند . به علاوه اینکه ، ممکن است به دلیل عدم ارتباط چهره به چهره میان فرد و مشاور لایحه نویس ، برخی از جنبه های موضوع ، مغفول بماند و به نحو مناسبی در لایحه دفاعیه ، منعکس نشود .

این ، در حالی است که وکیل ، کلیه ابعاد و جوانب پرونده را مورد مطالعه و بررسی قرار داده و سپس ، لایحه می نویسد . فارغ از مزایا و معایب مشاوره و راهنمایی برای لایحه نویسی ، هر فردی که در قامت مشاور ، اقدام به نوشتن لایحه برای دیگران می نماید ، می بایست با اصول لایحه نویسی هم آشنا باشد که در قسمت بعد ، به توضیح این اصول و راهنمای جامع لایحه نویسی نیز خواهیم پرداخت .

اصول لایحه نویسی شامل چه مواردی است

در قسمت قبل ، به توضیح این مطلب پرداخته شد که مشاوره لایحه نویسی چیست و در چه مواردی کاربرد دارد . اما همانطور که اشاره شد ، راهنمایی و مشاوره جهت لایحه نویسی ، از آن جهت که امری تخصصی محسوب می شود ، می بایست با رعایت اصولی انجام شود که در این قسمت ، قصد داریم مهم ترین اصول لایحه نویسی را مورد بررسی قرار دهیم .

یکی از مهم ترین اصول لایحه نویسی ، آن است که مشاور و راهنمای نوشتن لایحه ، ابتدا به دقت ، از کلیه جوانب و ابعاد مربوط به دعوی حقوقی و کیفری ، اطلاع حاصل نماید و با توجه به مجموعه شرایط موجود ، اقدام به نوشتن لایحه نماید . به عنوان نمونه ، در تنظیم لایحه دفاعیه منع اشتغال زوجه ، می بایست به شرایط خانوادگی زوجین ، عرف منطقه و مسائلی از این قبیل ، توجه کافی داشت .

یکی دیگر از اصول راهنمای جامع لایحه نویسی ، آن است که باید لایحه نگارش شده ، به صورت مستند و مستدل باشد و هرگونه استدلال و استناد به قانون ، که به فرد کمک می کند ، در نوشتن لایحه ، مورد استفاده قرار گیرد . اصولا علت تنظیم لایحه دفاعیه هم همین است که با ارائه مطالب متقن و قوی ، از حقوق شخص ، دفاع شود تا به استناد دفاعیات شفاهی ضعیف در دادگاه ، حقوق وی پایمال نشود ؛ وگرنه نوشتن لایحه دفاعیه ، بر خلاف دادخواست یا شکواییه ، اجباری نیست .

لازم به ذکر است که اصل لایحه نویسی به صورت موجز و مختصر نیز حتما باید در کنار مستند و مستدل بودن ، مد نظر قرار گیرد . تنظیم لایحه های طولانی توسط وکیل یا مشاوران حقوقی ، در عمده موارد ، تاثیر معکوس داشته و مطالبی که زاید یا حاشیه ای هستند و ارتباطی با اصل دعوی ندارند ، می بایست از مطالب لایحه ، حذف شوند .

از جمله دیگر اصول لایحه نویسی توسط مشاوران حقوقی ، می توان به این موضوع اشاره نمود که لایحه نگارش شده ، نباید در بردارنده مطالبی علیه شخص باشد ؛ به عبارت دیگر ، باید ضمن نوشتن لایحه ، دقت کافی را به عمل آورد که از مطالبی که بیانگر اقرار فرد علیه خودش هستند ، در نوشتن لایحه اجتناب شود . این امر ، به ویژه در مورد تنظیم نمونه لایحه دفاعیه کیفری که در ارتباط با دفاع از متهم به ارتکاب جرم تدوین می شود ، می بایست مد نظر قرار گیرد .

اصل مهم دیگری که در تنظیم لایحه باید مورد توجه قرار گیرد ، حفظ حرمت طرف مقابل و پرهیز از هرگونه توهین یا هتک حرمت ایشان است و به عبارت دیگر ، نوشتن لایحه ، صرفا باید به استناد قوانین و مقررات جاری کشور ، بدون حرمت شکنی ، دروغ یا بی احترامی نسبت به دیگری شکل گیرد .

هزینه لایحه نویسی چقدر است

در قسمت های قبل ، به بررسی این موضوعات پرداخته شد که مشاوره لایحه نویسی چیست و سپس ، راهنمای جامع نوشتن لایحه را مورد بررسی قرار دادیم . در همین ارتباط ، این سوال نیز ممکن است مطرح شود که لایحه نویسی ، چقدر هزینه دارد و به عبارت دیگر ، اگر قرار بر نوشتن لایحه توسط مشاور یا وکیل دادگستری باشد ، متقاضی ، چه میزان هزینه باید بپردازد ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اصولا هزینه لایحه نویسی ، توسط وکیل یا مشاور حقوقی ، مبلغ ثابت و مشخصی ندارد و در هر مورد خاص ، ممکن است هزینه های متفاوتی مطالبه شود . لذا نمی توان هزینه لایحه نویسی را به صورت مقطوع مشخص کرد . اما آنچه که در ارتباط با هزینه لایحه نویسی اهمیت دارد ، آن است که در دعاوی با اهمیت بیشتر ، همچون دعاوی کیفری که افراد ، از مشاوره لایحه نویسی استفاده می کنند ، ممکن است هزینه لایحه نویسی ، بیشتر از هزینه لایحه نویسی دعاوی خانوادگی ، همچون نفقه یا مهریه باشد .

علاوه بر پیچیدگی و اهمیت دعوا که در تعیین هزینه لایحه نویسی موثر است ، تخصص و سطح مهارت شخصی که اقدام به نوشتن لایحه می نماید ، می تواند در تعیین هزینه لایحه نویسی ، موثر باشد . به همین دلیل ، نگارش لایحه دفاعیه و ارائه مشاوره لایحه نویسی توسط وکلای دادگستری ، هزینه به مراتب بیشتری نسبت به لایحه نویسی توسط کارشناسان حقوقی دارد که بعضا به صورت آنلاین ، در ارتباط با نوشتن لایحه ، مشاوره می دهند . اما در هر صورت ، هزینه لایحه نویسی ، به نسبت گرفتن وکیل و پرداخت حق الوکاله به وی ، به صرفه تر می باشد .

سوالات متداول

1- مشاوره لایحه نویسی چیست ؟

مشاوره لایحه نویسی به معنای دریافت مشاوره از کارشناسان حقوقی برای تنظیم و نگارش یک لایحه حقوقی و ارائه آن به دادگاه است که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

2- اصول لایحه نویسی چیست ؟

از جمله مهم ترین اصول لایحه نویسی می توان به استناد و استدلال در متن لایحه و مختصر بودن متن آن اشاره نمود علاوه بر این لازم است در لایحه از توهین یا تهمت به طرف مقابل خودداری شود که شرح آن در متن آورده شده است .

3- هزینه لایحه نویسی چقدر است ؟

هزینه لایحه نویسی مبلغ ثابت و مشخصی ندارد و بسته به نوع پرونده و پیچیدگی های آن و نیز سطح تخصص و مهارت وکیل یا مشاور حقوقی متفاوت است که برای آشنایی با این مطلب می توانید به مقاله مراجعه نمایید .
نوشتهٔ قبلی
مشاوره برای شکایت از فروشگاه اینترنتی

درخواست رزرو مشاوره 

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم. یا با یکی از راه های زیر با ما در ارتباط باشید.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
این فیلد را پر کنید

شماره تماس: 09365849084

سایر راه های ارتباط با من ↓

Instagram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

میلاد بهمنی

وکیل دادگستری

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز (شهر تهران) شماره پروانه 35080

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
این فیلد را پر کنید
Instagram
WhatsApp

وکیل حقوقی

مالکیت، ارث، وصیت، کار و استخدام، ثبت احوال و  سایر موضوعات حقوقی

وکیل خانواده

ازدواج، طلاق، مهریه، نفقه، حضانت، استرداد شیربها و سایر موضوعات خانواده

وکیل تجاری

شرکت ها، اسناد تجاری، ورشکستگی، امور بانکی، مالیات، مجوزها و سایر موضوعات

وکیل عقد قراردادها

بیع، اجاره، رهن، وقف، ضمان، بیمه، کار و سرمایه، مشارکت در ساخت و تولید و سایر

وکیل کیفری

سرقت، قتل، ضرب و جرح، رابطه نامشروع، کلاهبرداری، جعل، جرایم رایانه ای و سایر

نیاز به مشاوره دارید؟

تنها کافیست با من تماس بگیرید و نگران باقی مسائل حقوقی خود نباشید.← 09365849084

:: جدیدترین مقالات